Drukkend aanbod citrus

Duitsland - De geringe afzet van veel fruitsoorten is zeker voor een deel terug te voeren op de sterke aanbodsdruk van citrus. Maar zelfs hiervoor is de markt niet bevredigend.

Bij de retail probeert men nog intensiever als in andere jaren de afzet van easy peelers te stimuleren door ze te verkopen tegen dumpprijzen. Dat meldde het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI). Na de behoorlijke kwaliteitsproblemen van vorige week is de kwaliteit van de verse toevoer in ieder geval weer verbeterd. Daarbij gaan de partijen van mindere kwaliteit nog steeds naar de groothandel. Naast de hoofdvariëteit Clemenules staan ook de eerste Clemenvilla’s ter beschikking. De prijzen van beide soorten liggen iets lager. Alleen de aanvoeren uit Italië noteren stabiel. Aan vastere prijzen als gevolg van het stijgende aantal vrachten uit Spanje mag momenteel nog niet eens gedacht worden.

Dit geldt ook voor sinaasappelen, waarvan de afzet stroef blijft verlopen. Alleen acties kunnen er voor zorgen dat de afzet voor korte tijd weer wat stijgt. Tegelijkertijd blijven de hoeveelheden Navelina’s, die uit Spanje komen, flink stijgen. Daarnaast worden er ook nog veel Salustiana’s aangeboden. De prijzen blijven stabiel op een laag niveau. 

Zoals elk jaar in december is er vrij weinig interesse in grapefruits. Maar de aangeboden hoeveelheden uit Israël en Turkije blijven tegelijkertijd wel stijgen. De afzet kan daarom ook doorgaan

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.