"Prijzen knoflook en gember in dalende trend"

Tholen - De markt voor zowel de Chinese knoflook als gember verloopt momenteel rustig. "Zowel aanvoer als afzet van de knoflook verloopt gestadig na een 'stiller dan normale' periode", laat een importeur weten. Hij laat weten dat de prijzen voor zowel de knoflook als de gember zachtjes naar beneden gaan. "Ik verwacht dat deze trend zich voortzet."

De tweede helft van het Chinese knoflookseizoen is aangebroken en het lijkt er volgens de importeur op dat er langzaam maar zeker plaats wordt gemaakt voor de nieuwe oogst. Deze zal over vijf of zes maanden beschikbaar zijn. "De opslag moet dan leeg zijn, wat wellicht een belangrijke reden is voor de dalende prijzen." De knoflook is volgens hem overigens nog van prima kwaliteit.

Wat betreft de gember is het einde van het seizoen in zicht. "De kwaliteit begint nu wat minder te worden", vertelt de importeur. "We mogen niet klagen maar het mag allemaal wel wat actiever." 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.