Jan Franje van Franje Onions:

"Rode bio-uien duur vanwege extreem tarrapercentage"

Tholen - "We zijn wel bezig maar het is niets bijzonders. Het is rustig op de uienmarkt en ik ben bang dat het alleen maar rustiger wordt. Er is geen enkele exportbestemming die nou eens echt goed vraagt", zegt Jan Franje van uiensorteer- en pakstation Franje Onions uit Waarde. "Wij hebben nu wel een goede kwaliteit uien ingekocht. Dan moet je iets meer betalen, maar dat is beter dan al die rommel."

Franje Onions is al jaren gespecialiseerd in biologische uien. De biologische uien vormen zo'n kwart van het totale volume, waarvan ongeveer de helft onder het eigen Organic Onions label via exporteurs naar het buitenland gaat. Ook in de bio-uien komen volgens Jan veel slechte partijen voor. "De rode bio-uien zijn zelfs superslecht met een tarrapercentage van wel 50%. De prijzen voor de supermarktgeschikte rode bio-uien zijn opgelopen tot 70 cent. De prijs van de gele bio-uien ligt tussen de 25 en 29 cent voor de gangbare maten, al is volgens Jan de 'bovenmaat' niet te verkopen vanwege het hoge aanbod."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.