Bart Terryn, Vervaeke:

"2011 was goed jaar voor verkoop zachtfruit en hardfruit"

Tholen - Sinds de vijftiger jaren is het bedrijf Vervaeke NV een speler in de Belgische agf-handel. In 1954 begon Antoon Vervaeke met het vermarkten van groenten die zijn vader teelde. "Ongeveer tien jaar later begon de groenten- en fruitexport naar Frankrijk. Om een snelle levering naar de buitenlandse klanten te garanderen, werd toen het transportbedrijf Vervatrans opgericht. Vanwege de harde groei kwam er in 1980 een extra magazijn bij met een voorraadruimte van 3000 m2 en koelcellen met een oppervlakte van 2.800 kubieke meter. In 1984 startte de volgende generatie en komt de zoon van Antoon, Christian in het bedrijf."


 
"Bij ons wordt op verschillende manieren ingekocht", vertelt Bart Terryn, salesmanager. "De aankoop vindt plaats op verschillende veilingen in België en Nederland. Daarnaast is vaak ook rechtstreeks contact bij de teler en worden daar ook producten aangeschaft." Een deel van het assortiment bestaat ook uit importproducten. "Belangrijke importlanden zijn Nederland, Duitsland, Italië en Zwitserland."Het bedrijf exporteert naar landen over de hele wereld. "Vooral de landen Duitsland en Frankrijk zijn belangrijke afnemers." Vervaeke biedt een ruim assortiment groenten en fruit. "De producten met de grootste afnames zijn appelen, peren en zachtfruit. Bij groenten zijn dat sla, prei, tomaten en kolen." Het bedrijf vindt het belangrijk om zich te onderscheiden. "Dit doen we door uiterst flexibel in te spelen op onze klantwensen. Andere belangrijke troeven zijn gegarandeerde versheid en traceerbaarheid", aldus Bart.Vervaeke is sinds 2004 gecertificeerd, momenteel is dat een ISO-22000 certificaat. Het continu aangepast euro5-wagenpark rijdt haast uitsluitend voor de N.V. Vervaeke. Bart geeft aan dat 2011 een moeilijk jaar was voor wat groenten betreft. "Natuurlijk hebben ook wij dit jaar de impact van de EHEC-crisis en een Europese overproductie gevoeld. Toch hebben wij een goed jaar voor vooral zachtfruit, appelen en peren gehad."

Voor meer informatie:
Bart Terryn
N.V. Vervaeke
Groenten en fruit - Invoer - Uitvoer
Tel: 0032 - (0)56 40 03 54
Fax: 0032 - (0)56 40 40 39
Neder Mosscher 17
8500 Kortrijk - België
www.verva.be
info@verva.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.