Test biologisch citrus: geen gewasbeschermingsmiddelen gevonden

Rostock – Het nVWA van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vor-Pommern heeft biologisch citrus onderzocht. Hieruit bleek dat deze vrij waren van resten van gewasbeschermingsmiddelen. Het bureau deelde mee dat er in totaal zeven citrusmonsters getest zijn die afkomstig waren uit gecontroleerde biologische teelt. 

Naast het biologische citrus werden er ook 19 monsters van traditioneel geteelde sinaasappels, pomelo’s, mandarijnen en clementines onderzocht. Het vruchtvlees van deze vruchten bevatte ook niet meer dan maximaal toegestane hoeveelheid resten van gewasbeschermingsmiddelen.

In het vruchtvlees van de pomelo monsters werden geen resten gevonden. Bij de sinaasappels werden er in zeven van de tien monsters nog wel wat resten gevonden. Hierbij ging het om vier verschillende middelen tegen schimmelvorming in zeer kleine concentraties. De resultaten verduidelijken dat consumenten slechts een kleine hoeveelheid resten van gewasbeschermingsmiddelen binnen krijgen via het vruchtvlees van citrusvruchten. 

Om te voorkomen dat er resten van gewasbeschermingsmiddelen van de schil op het vruchtvlees komen, is het zinvol om na het schillen van de vrucht de handen te wassen alvorens hem op te eten. Nog beter is het om ook de citrusvrucht voor het schillen een keer te wassen. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.