Oostenrijkers hopen op opleving aardappelmarkt rond kerst

De markt voor consumptieaardappelen is al weken rustig in Oostenrijk en daar is de afgelopen week nog niks aan veranderd. De afzet in het binnenland verloopt constant. Maar vanaf de komende week wordt er gerekend op duidelijke omzetstijgingen, aangezien dan de eerste acties voor kerstmis van start gaan.

De exportsituatie blijft echter zorgen baren. De hoeveelheden zijn duidelijk kleiner als de afgelopen jaren en de interesse uit potentiële importlanden is nog steeds terughoudend. Bovendien is er stevige concurrentie uit West-Europa. Exporteren is daarom alleen maar tegen heel lage prijzen mogelijk.

De producentenprijzen zijn gelijk gebleven. Voor middelgrote aardappels kun je in Oost-Oostenrijk negen tot tien euro per 100 kg krijgen. Aardappelen uit de opslag en van premiumkwaliteit zijn, leveren in Opper-Oostenrijk maximaal veertien euro per 100 kg op en overmatig grote aardappels leveren nog steeds maximaal vier euro per 100 kg op.

Ook in Duitsland blijft de vraag laag
Ook op de Duitse markt is er momenteel weinig vraag naar consumptieaardappelen. De prijzen zijn over het algemeen wel stabiel en voor goede partijen worden steeds vaker toeslagen betaald. Kwaliteitsverlies begint echter steeds meer een probleem te vormen. Naast verrotting krijgen steeds meer partijen last van zilverschurft en draadwormen. Hierdoor worden veel aardappels weggegooid. Men hoopt dan ook dat goede partijen volgend jaar duurder worden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.