"supermarkten gaan ze steeds meer waarderen"

Aardbeien uit Ethiopië bij Fruit World Breda

Tholen - Fruit World Breda ontvangt sinds twee weken aardbeien uit Ethiopië. De aardbeien worden drie tot vier maal per week per luchtvracht aangevoerd. "Dit jaar zal het volume met 25% toenemen", vertelt Sander Scherff van Fruit World. "Het areaal is uitgebreid en de planten zijn vermeerderd in Israël, waardoor de opbrengst per plant groter is. Door intensief contact tussen de teler en Fruit World hebben we dit jaar het areaal vergroot om aan de toenemende vraag te voldoen."De aardbeien zijn afkomstig van Ilan Tot en worden geteeld op een hoogte van 1200 meter. "In combinatie met de sterke concentratie van zonlicht geeft dit de aardbeien een erg zoete smaak", laat hij weten. Ze beschikken volgens hem over een gemiddelde brixwaarde van 8. Ook vertelt Sander dat er zeer weinig gewasbeschermingsmiddelen en de juiste meststoffen worden gebruikt waardoor de shelflife van de aardbeien zeer goed is.

Sander verwacht een positief seizoen tegemoet te gaan. "We zien dat ook supermarkten het product steeds meer gaan waarderen, dat de kwaliteit en uitstraling toch van een ander niveau is en er een hogere prijs voor willen betalen." De aardbeien uit Ethiopië zijn van het ras Youval en Yael en worden geleverd in zwarte punnets (10x250 gram) en in zwarte dozen, onder het eigen merk Black Label en zullen tot april beschikbaar zijn.Goede aardbeienmarkt

De markt voor de aardbeien is momenteel goed. De extreem hoge prijzen van de Hollandse / Belgische aardbeien zijn voorbij maar de vraag blijft zeker goed nu de feestdagen eraan komen. De aanvoer van de Hollandse aardbeien neemt af en het seizoen in Egypte is verlaat. "Door de slechte prijzen van vorig jaar is men in Egypte later gaan aanplanten en de kou heeft de aanvoer ook niet bevorderd.

Fruit World krijgt op dit moment ook aardbeien binnen uit Marokko/Spanje/Egypte/ de Gazastrook-Palestina en Israël.

Voor meer informatie:
Fruit World Breda
Sander Scherff
IABC 5102
4814 RN Breda
Tel.: (076) 523 15 60
Fax: (076) 520 63 14
www.fruitworld.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.