Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Menno Reijgersberg van Europe Retail Packing:

"Naast kleinpak- ook Israëlspecialist"

Tholen - Van oorsprong is Europe Retail Packing (ERP) een echt pakstation. Het bedrijf heeft heeft inmiddels verpakkingslocaties in Poeldijk, Barendrecht en Rotterdam, maar ontpopt zich ook als een heuse Israëlspecialist. "Klanten vroegen ons in de zomer om Hollandse paprika's en in de winter om paprika's uit Israël. Zo is de handel begonnen en zijn we ook met kruiden in aanraking gekomen", vertelt Menno Reijgersberg.



Inmiddels importeert ERP het hele jaar door kruiden uit Israël. "Die kruiden gaan in veel kleinere aantallen naar klanten toe, maar hierdoor bereiken we wel een breder publiek en zo groeit je bekendheid", zegt Menno. Overigens heeft Europe Retail Packing niet de intentie om veel groter te worden. "We willen niet de grootste zijn. Het liefste importeren we driekwart van het volume en kopen we de rest bij, zodat we de beste prijs realiseren voor onze telers."



ERP heeft zo'n acht kruidenleveranciers in Israël. Menno ziet het wegvallen van Agrexco al een nadeel. "Dat was een grote specialist die verschillende lijnen had lopen. Die lijnen zijn weggevallen, maar het product komt toch op de markt. Er zijn meer aanbieders bijgekomen, inclusief telers die zelf zijn gaan exporteren. Daardoor hebben de prijzen toch zes tot acht weken onder druk gestaan, ook op de Nederlandse markt."



Ook granaatappelen en andere exoten uit Israël vinden inmiddels hun weg naar ERP. "We proberen een echte Israëlspecialist te worden, met uitzondering van citrus, want dat is een hele andere tak van sport", zegt Menno, die dit najaar al twee keer een bezoek bracht aan het land.



De paprikaprijzen zijn momenteel hoog. "Nederland is laat weggevallen en toen waren de prijzen extreem laag. Inmiddels is de aanvoer vanuit Spanje lager doordat het wat kouder was en in Israël is het de laatste weken wel een graad of tien kouder dan normaal", verklaart Menno. "Een deel van de Aldi is door perikelen vorig jaar overgeschakeld van Spaanse op Israëlisch product en ik verwacht dat er eind januari, begin februari meer retailers overschakelen door een lager volume uit Spanje."



Voor meer informatie:
Europe Retail Packing b.v.
ABC Westland 451
2685 DE Poeldijk
Tel: 0174 – 282 510
www.europeretailpacking.nl