AGF-managers Nettorama op bezoek bij Fyffes Antwerpen

De gehele logistieke operatie om groene Fyffes bananen vanuit de tropen uiteindelijk geel in het schap van de Nettorama winkels te krijgen, is een complex en delicaat proces. Tijdens dit proces, dat ruim 9 maanden duurt, wordt maximale aandacht gegeven aan de keten van grond tot mond. Deze aandacht wordt gekenmerkt door kwaliteitszorg in de breedste zin van het woord.

Onlangs heeft Fyffes alle AGF-verantwoordelijken van de Nettorama winkels in Nederland, van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de los- en laadoperatie in de haven van Antwerpen. De opkomst was 100%, dat zegt wel iets over de interesse en het enthousiasme van al deze genodigden.

Een zeer leerzame en educatieve dag vol interessante rondleidingen aan boord van
m/v 'Star Prima', van de brug tot machinekamer, het lossen van zo’n 450.000 dozen bananen, in en om de hypermoderne BNFW terminal (Belgian New Fruit Wharf) in de haven van Antwerpen.


30 AGF-managers van Nettorama aan boord van een Fyffes 'bananenboot': m/v "Star Prima"

De rondleidingen werden verzorgd door diverse specialisten van zowel Fyffes als van de BNFW groep, waarin alle aspecten van de logistieke operatie werden toegelicht.
Na alle rondleidingen werd de dag voortgezet in het Novotel in Antwerpen alwaar, na een goed verzorgde lunch, presentaties zijn gegeven over de bananenoperatie van Fyffes. Hierin werd veel achtergrondinformatie gegeven over o.a. de productiegebieden,de logistieke operatie, de distributie en de winkelpresentatie.

Deze boeiende dag was bedoeld om een kijkje te nemen in de operatie rondom bananen, waarbij maximale aandacht uitgaat naar kwaliteitszorg. Daarnaast werd de nadruk gelegd op het voortzetten van deze kwaliteitszorg tot aan de schappen in de Nettorama winkels met als doelstelling de reguliere verkopen gezamenlijk te laten stijgen.

Het was - zo bleek uit de lovende reacties van deze dertig AGF chefs - een heel bijzondere en vooral leerzame bijeenkomst in Antwerpen, die hen allen enthousiast heeft gemaakt om Turbanabananen op de AGF afdelingen binnen Nettorama meer exposure te geven en anders of nog beter te beheren.

De AGF-managers van Nettorama alsmede Fyffes kijken terug op een geslaagde dag!


Impressie van de excursie bij Fyffes Antwerpen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.