om voedselverspilling terug te dringen

Coop implementeert nieuw SAP-voorspelsysteem

Coop Supermarkten implementeert als eerste Nederlandse retailer de SAP Forecast & Replenishment (F&R)-module. Implementatiepartner is myBrand, dat sinds voorjaar 2010 de hosting en het technisch beheer van de SAP-systemen van Coop verzorgt en ondersteuning levert bij het functioneel beheer. Met de SAP F&R-module kan de supermarktketen door middel van een adequate vraagvoorspelling en behoefteberekening automatisch besteladviezen genereren. Dit garandeert dat de winkels op het juiste moment de juiste goederen geleverd krijgen. De module moet in de tweede helft van 2012 in twee filialen operationeel zijn.

Voor zowel retailers als consumenten is de beschikbaarheid van (verse) producten een vereiste. Om de out-of-stock en overstock van goederen en de derving door overschrijding van de houdbaarheidsdatum terug te dringen, zocht Coop een instrument waarmee het bestel- en leveringsproces geoptimaliseerd kon worden.

Klik hier voor het volledige artikel

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.