Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko wil dadelproductie verhogen

Dadels zouden de motor kunnen worden van de agrarische economie voor oases van het agentschap National Agricultural Development. Zij streeft naar verbeteringen in management, productietechnieken en conditionering. Het agentschap verhoogt de irrigatie-infrastructuur in de oases en plant jaarlijks 300.000 kiemplanten die ziektebestendig zijn om de opbrengsten te verbeteren. In totaal werkt het programma aan deze verbeteringen op 48.000 hectare palmbos in alle productiegebieden. Het doel is om 160.000 ton dadels te produceren in 2020 en tot 5000 ton te exporteren.



Het is een enorme uitdaging, gezien de huidige productie van 90.000 ton en de export van 1.200 ton. Het land importeert 30.000 ton dadels per jaar, waarvan 40% uit Irak en 35% uit Tunesiƫ komt. Marokko is de achtste grootste producent ter wereld met 3% van de totale productie. De productie beslaat 13 provincies in het zuiden en zuidoosten van Marokko: Errachidia, Figuig, Tinghir, Ouarzazate, Tata en Zagora Guelmim.
Publicatiedatum: