Rusland importeert recordvolumes Oekraïense komkommers

Volgens Fruit-Inform importeerde Rusland met ingang van 1 december recordbrekende hoeveelheden kaskomkommers uit Oekraïne, wat de Russische import deed stijgen met 29%. De totale Russische import van kaskomkommers uit Oekraïne zal naar verwachting met 30% toenemen in 2011 en zal voor de eerste keer ooit de 18.000 ton bereiken.

“Oekraïne is een CIS-pionier in tuinbouwtechnologieën en blijft haar productie en haar export van glasproducten ontwikkelen”, zegt Tetiana Getman, hoofd van Fruit-Inform. “Volgens onze schattingen zal de waarde van de Oekraïense kasgroente-export tot $60 miljoen bedragen in 2011, en niet minder dan $70 miljoen in 2012”, gaat de deskundige verder. Tegelijkertijd denken marktanalisten dat een hoge afhankelijkheid van Rusland het belangrijkste probleem van de Oekraïense tuinbouw is, omdat dit land ongeveer 90% van alle in Oekraïne verbouwde kasproducten importeert.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.