"Wortelprijzen mogelijk hoger in januari"

Tholen - "Het verloopt momenteel wat moeizaam in de wortelmarkt, maar de prijzen beginnen toch weer een beetje aan te trekken", vertelt Guy De Roeck van DR Fresh uit Dendermonde. "Dan heb ik het over de aankoopprijzen. Deze worden steeds duurder maar de verkoopprijzen volgen voorlopig niet. De prijzen, die we nu kunnen maken, liggen rond de 25 cent in 10-kg balen."

"De export naar Rusland gaat dit jaar een stuk minder dan vorig jaar. Toen was er enorm veel vraag vanuit dit land. Ook gedeeltelijk omdat Nederlanders via ons moesten exporteren vanwege nieuwe KCB-normen. Nu moeten we het vooral hebben van Afrika en andere verre bestemmingen ." DR Fresh levert jaarrond Belgische en Nederlandse wortelen."De kwaliteit van de wortelen is momenteel vrij goed. Sommige partijen zijn wel wat kort dit jaar ,hierdoor zijn de volumes dit seizoen kleiner. In een normaal jaar kunnen 120 tot 130 kisten per hectare worden geoogst en dit jaar is het gemiddelde slechts 95 kisten."

Guy hoopt dat de markt binnenkort zal aantrekken. "Er zijn al geruchten over contracten van 20 cent voor veldgewas bij de teler voor afname januari . Hierdoor zullen de prijzen bij de spoelbedrijven omhoog moeten. Het weer zal hier zo zijn invloed op hebben, want wortelen zijn natuurlijk een echt winterproduct." De handelaar geeft aan dat de productie in veel landen goed is verlopen en dat daarom de vraag momenteel nog laag ligt. "Er zijn momenteel overal voldoende wortelen en er moet echt iets abnormaals gebeuren zoals een slechte oogst of strenge winterprik, voordat de markt zich herstelt. Daarnaast hangen er meerdere factoren vanaf. Met groenteprijzen hebben we al zo vaak gegist en gemist."

Voor meer informatie:
Guy de Roeck
DR Fresh
Rijkelstraat 13
9200 Dendermonde - België
Tel: +32 (0)475-555329

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.