Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederland en Spanje belangrijkste leveranciers

Duitsland importeert steeds meer paprika's buiten EU

De Duitse import van paprika's is de afgelopen jaren fors gegroeid. Met name de import vanuit niet EU-landen vertoont een forse groei. Tussen januari en augustus van dit jaar importeerde Duitsland 230.264 ton paprika's. Dat is nagenoeg hetzelfde volume als in 2010, maar meer dan de jaren ervoor. De totale paprika-import steeg tussen 2007 en 2010 met 17%. De invoer uit EU landen steeg tussen 2007 en 2010 met 16%. De import uit niet EU-landen steeg in die jaren met maar liefst 17%.



Dit jaar importeerde Duitsland tussen januari en augustus 219.222 ton paprika's uit EU landen, een daling van 1,5% ten opzichte van vorig jaar. De daling uit niet EU-landen steeg van 7.638 ton naar 11.042 ton. Uit gegevens van de FAO uit 2009 blijkt dat Nederland en Spanje de belangrijkste paprika-exporteurs op de Duitse markt zijn, gevolgd door Oostenrijk, Hongarije en Italië. Andere belangrijke peper- exporteurs naar Duitsland waren Slovenië, België, Frankrijk, Griekenland en Marokko.



Bron: Peppers Today, Syngenta Seeds



Publicatiedatum: