15 tests met een goed resultaat

Duitsland: geen residuen op spruiten gevonden

Hannover / Nedersaksen – Het LVI in het Duitse Oldenburg, een instituut voor levensmiddelen en diergeneeskunde, heeft tot nu toe 15 monsters van spruiten onderzocht op de aanwezigheid van gewasbeschermingsmiddelen. Het resultaat was goed: geen enkel monster beschikte over een te grote hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen– tien monsters vertoonden helemaal geen resten van gewasbeschermingsmiddelen meer en vijf monsters bleven onder de wettelijk vastgestelde grens. Er werden ook geen ongeoorloofde stoffen gebruikt. De monsters stamden uit Duitsland (10 stuks) en Nederland (5 stuks).

Er is bijna geen groente zo veelzijdig en soortenrijk als kool. Kool is rijk aan noodzakelijke vitamines, mineralen en andere waardevolle, plantaardige inhoudsstoffen. Kool is het langst houdbaar als het koel bewaard wordt. Bovendien kan de groente het beste maar kort verhit worden, omdat op deze manier de meeste vitamines behouden blijven. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.