Fuzhou grootste exporteur eetbare paddenstoelen

Voor het eerst exporteerde het Chinese Fuzhou meer dan 100 mln US dollars in elf maanden; hiermee is het de grootste exporteur voor eetbare paddenstoelen van heel China, volgens Fuzhoa Entry-Exit Inspection and Quarantine Bureau.

Tot en met 20 november, werd er vanuit de haven van Fuzhou 6.510 ton aan gedroogde paddenstoelen geëxporteerd, een stijging van maar liefst 22,1%. De export had een nettowaarde van 118,1 miljoen dollar, die een jaarlijkse groei doormaakt van 27,4%.

De afgelopen jaren heeft Fuzhou de export van eetbare paddenstoelen gestaag uitgebreid. Statistieken van Fuzhou laten in 2008 nog een export zien van 3.676 ton paddenstoelen met een waarde van 35,9 miljoen dollar. In 2009, bedroeg de export 4.451 ton, gewaardeerd op 56,8 miljoen dollar. In 2010 steeg de export tot 6.121,7 ton, die 96,4 miljoen dollar waard was. In de afgelopen elf maanden van dit jaar bereikte de export een waarde van 100 miljoen dollar.
Bron: Chinadaily


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.