Kleine maat grapefruit populair

Cerry Co. is een jong bedrijf dat voornamelijk in Turks citrus handelt. Emre Aksel vertelt dat Cerry Co in de toekomst hun handel wil gaan uitbreiden met fruit uit andere landen. Momenteel exporteert het bedrijf haar producten naar Polen, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Oekraïne, maar als het aan Aksel ligt wordt dit rijtje binnenkort uitgebreid met landen als Duitsland, Nederland, Zweden en Noorwegen. Naast citrus - voornamelijk citroenen en grapefruits - verkoopt Cerry Co ook tomaten, perziken, kersen, appels, druiven en aardbeien. Aksel vertelt dat de kwaliteit van Turkse producten meestal erg hoog ligt, en dat dit jaar daar geen uitzondering op vormt. Dit seizoen is de productie hoog.
 
 

Volgens Aksel biedt Noord-Europa de beste exportmarkten op het moment met Nederland, Zweden, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. 'Deze markten handelen op basis van strenge voorwaarden, maar leveren goede prijzen aan de exporteurs.'
 
Het Turkse grapefruit is dit seizoen van middelmatig formaat. De gemiddelde en kleinere maten zijn erg populair op de Europese markt, met name onder de grote handelaren.
 
Het Turkse citroenenseizoen loopt nog tot mei en het grapefruit seizoen tot juni. Het bedrijf hoopt dit seizoen in totaal 3000 ton te exporteren. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.