telers willen ook aan anderen dan Cool Fresh verkopen

Namibische druiventelers in gesprek met importeurs

De Namibische druiventelers zijn begonnen met de oogst. Het Ministerie van Landbouw doet er alles aan om tien telers uit de regio Aussenkehr ervan te weerhouden de druiven buiten de richtlijnen van de regering om, te verkopen aan een koper naar eigen keuze. De telers van het Orange River Irrigation Project (ORIP) hebben verklaard dat de relatie met Cool Fresh Namibia op het moment prima is, ondanks dat ze weigeren alleen zaken te doen met het vanuit Nederland gecontroleerde bedrijf. Dit meldt de Afrikaanse nieuwswebsite Menafn.com

Telers en Olympic Fruit Suppliers sluiten deal met Cool Fresh

De telers lieten deze week weten dat lokale kopers de voorkeur hebben, gezien deze hogere prijzen bieden voor hun producten. In het artikel wordt vermeld dat de tien Namibische telers in gesprek zijn met Olympic Fruit Suppliers over de verkoop van de druiven. Olympic Fruit Suppliers zou een deal hebben gesloten met Cool Fresh omtrent koelen en verpakken van de druiven.

Boet Burger, manager van Cool Fresh, heeft bevestigd dat er afspraken met Olympic Fruit Suppliers zijn omtrent het koeling en verpakken en verklaarde verder dat de partijen momenteel goed met elkaar omgaan. Het ziet er volgens hem niet naar uit dat de problemen die zich in het verleden hebben voorgedaan weer zullen ontstaan.

Ministerie vraagt politie in te grijpen

Het Ministerie van Landbouw heeft echter een brief aan de politie gestuurd om, naar eigen zeggen, agressiviteit en geweld te voorkomen, gezien de situatie volgens hen gespannen is. Andrew Ndishishi van het Ministerie van Landbouw is bang dat de situatie met de tien boeren weer uit de hand loopt. De politie laat echter weten niets te kunnen doen zolang er geen specifieke incidenten voordoen.

Het Ministerie wil voorkomen dat de druiven buiten Cool Fresh of door Cool Fresh geautoriseerde personen verkocht worden, in elk geval tot de schulden aan zowel Agribank als Cool Fresh afbetaald zijn. Ndishishi: "Het is oneerlijk om iets te lenen en vervolgens niet terug te betalen en als je landbouwgrond van een ander gebruikt, moet je je ook aan de gestelde regels houden."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.