Mecklenburg-Vorpommern

Tuinbouw is één van de meest innovatieve en succesvolle sectorenSchwerin - ,,Ondanks dat de natuurlijke omstandigheden in onze deelstaat niet tot de meest optimale horen, behoren onze groente- en fruittelers tot de vooraanstaande bedrijven in Duitsland.” 

Dit zei dr. Till Backhaus onlangs, de Minister voor Landbouw, Milieu en Consumentenbescherming van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. ,,Onze deelstaat beschikt over zo’n 4.500 hectare aan tuinbouwgrond. Hierop zijn zo’n 500 tuinbouwbedrijven gevestigd, die werk bieden aan meer dan 4.000 mensen. De jaarlijkse productiewaarde ligt op zo’n 60 miljoen euro.’’

"Juist in een jaar als dit is het belangrijk om te benadrukken dat de tuinbouw voor Mecklenburg-Voor-Pommeren één van de meest innovatieve en succesvolle sectoren binnen de agrarische economie is", aldus minister Backhaus. "Vanwege de deels extreme oogstverliezen hebben we in totaal 700.000 euro uitgetrokken om de tuinbouwbranche in deze deelstaat te ondersteunen", verklaarde de minister. 

Hoewel het jaar nog niet ten einde is, schat hij in dat de tuinbouw zowel de moeilijke oogstsituatie als de gevolgen van de EHEC-crisis zal kunnen beteugelen. "De inspanningen van de afgelopen jaren, de investeringen, herstructureringen, kostendalingen en optimaliseringen dragen nu hun vruchten af en stellen de branche in staat om met de situatie om te gaan. Dat maakt mij optimistisch en we zullen de tuinbouw ook verder blijven ondersteunen", zo zei de landbouwminister. 

Bron: proplanta.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.