Marni Fruit sluit convenant met Belastingdienst en DouaneOp vrijdag 9 december heeft Marni Fruit een Convenant Horizontaal Toezicht met de Belastingdienst gesloten én de meest uitgebreide versie van het AEO-certificaat ontvangen. Wederzijds vertrouwen, begrip en transparantie zijn de uitgangspunten van Horizontaal Toezicht, waardoor Marni Fruit profiteert van open en korte communicatielijnen met de fiscus.


Financieel directeur Marco van Barneveld tekent het convenant

AEO staat voor Authorised Economic Operator. Het gecombineerde certificaat Douanevereenvoudiging en Veiligheid biedt een aantal voordelen op het gebied van douanezaken, zoals verminderde fysieke en document controles en het verkrijgen van voorrang bij bijvoorbeeld scancontroles. Bovendien wordt dit certificaat erkend door andere landen binnen en buiten de EU, waardoor dit ook voor de klanten van Marni Fruit voordelen heeft.


Directie assistente Anita Kuiper neemt de AEO certificaten in ontvangst

De interne organisatie, financiën en de procedures zijn de afgelopen maanden intensief onder de loep genomen door de Belastingdienst en de Douane, alvorens dit convenant kon worden afgesloten. Zowel de Belastingdienst als ook de Douane hebben vertrouwen in de integriteit en zorgvuldigheid waarmee Marni Fruit haar werkzaamheden uitvoert en de wijze waarop de administratie wordt gevoerd.

Dit convenant is tevens een goede aanvulling op het BRC Food grade-A certificaat, welke Marni Fruit zojuist voor het 8e achtereenvolgende jaar op het hoogste niveau heeft gehaald. De directie is er dan ook trots op dat Marni Fruit ook op het gebied van financiële en douanezaken de kwaliteiten kan waarborgen.

Niek Haerkens

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.