special jaaroverzicht april I

Willem Baljeu blikt terug, nieuwe Zespri-directeur en ex-Greenery topmannen starten StarMeal Nederland


Prins Willem-Alexander en Maxima bezochten tijdens hun officiële bezoek aan Vietnam een Nederlands-Vietnamees zakenevenement in Ho Chi Minh City. Tijdens dat evenement boden de in Vietnam werkzame ondernemers Irmen Mantingh en Siebe van Wijk het koninklijk paar Vietnamese pomelo's (Citrus Maxima) aan, namens hun bedrijf The Fruit Republic.


Na een leven lang in de groenten en fruit gewerkt te hebben, zwaait Willem Baljeu in september definitief af. In deze videoreportage, die opgedeeld is in drie delen, blikt Willem terug op zijn loopbaan, die startte met het plukken van tomaten na schooltijd. Ook toen al werden tomaten doorgedraaid en dat vond Willem maar niks, dus hij besloot na de tuindersschool door te leren.

Zespri International Europe kondigt aan dat Bert Barmans het roer overneemt van Luc Clerx als algemeen directeur van Zespri International Europe & MEIOA. Barmans werkt al meer dan tien jaar binnen Zespri Europe. Hij begon zijn carrière als Market Manager Benelux en is de laatste vier jaar werkzaam geweest als European Sales Manager. Vanaf nu zal hij het hoofd zijn van het dagelijks bestuur.


Op zaterdag 2 april en zondag 3 april 2011 bezochten zo’n 185.000 mensen Kom in de Kas, het grootse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. De bezoekers konden genieten van kleurrijke bloemen, mooie potplanten en heerlijke groenten. De 34e editie van Kom in de Kas vond dit weekeinde plaats in 24 regio’s, verspreid over het land. Klik hier voor een fotoreportage.

The Greenery B.V. heeft in 2010 een positief nettoresultaat van € 4,8 miljoen geboekt. De omzet van The Greenery B.V., steeg met 13,3% tot € 1.8 miljard ten opzichte van 2009. De succesvolle invoering van het Nieuwe Samenwerkingsmodel (NSM), leidde tot een lichte stijging in het totale verkoopvolume van The Greenery B.V. De stijging van het eigen vermogen, het aansprakelijk vermogen en de solvabiliteit wijzen op een gezonde financiële situatie.


De presentatie van de jaarcijfers van The Greenery vond gisteren plaats in het Vers Distributiecentrum (VDC) van Hollander in Barendrecht. Dat was natuurlijk geen toeval, want Hollander Barendrecht - onderdeel van The Greenery - is uitgegroeid tot dé logistieke vers dienstverlener van alle 268 PLUS-supermarkten. Wij kregen een exclusieve rondleiding van algemeen directeur John van den Berg door het imposante distributiecentrum, waar 350 mensen (inclusief uitzendkrachten) werken en wekelijks een miljoen colli aan versproducten gedistribueerd worden. Klik hier voor de fotoreportage.


Leon Bol, Jelte van Kammen en Martin van der Sande starten StarMeal Nederland B.V. StarMeal N.V. is leider in verse en gezonde maaltijdsalades in België en sinds kort ook verkrijgbaar in Nederland, Frankrijk en Duitsland. In België worden de maaltijdsalades reeds breed in de markt gezet via de Retail, via de foodservice en rechtstreeks aan de consument via de Flagship Store in Antwerpen.


Europe Retail Packing is verhuisd. Het nieuwe onderkomen op ABC Westland is na een flinke verbouwing nu officieel geopend. Op zaterdag 9 april konden klanten, leveranciers, en familie en vrienden van de medewerkers een kijkje nemen op de nieuwe locatie. Dolf en Menno Rijgersberg laten weten een fantastische dag te hebben gehad. "Er zijn veel meer mensen geweest dan we verwacht hadden en ook de kinderen konden zich prima vermaken met allerlei leuke activiteiten.


Groothandel Postuma vierde op zaterdag 9 april zijn 100e verjaardag. Naast het 100-jarig jubileum hadden ze open huis ter gelegenheid van de nieuwste uitbreiding en renovatie. Hiervoor waren leveranciers, telers, collega's, klanten en familie uitgenodigd. Sjoerd Postuma was zeer te spreken over deze dag en noemde het 'een groot feest'.


Univeg heeft vandaag bekendgemaakt dat Theo de Kool is aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer. Op 1 mei 2011 start zijn mandaat. Hij volgt Rudi De Becker op, die met pensioen gaat. Theo de Kool kwam in maart 2010 Univeg versterken als Chief Financial Officer en uitvoerend lid van de Raad van Bestuur. Voor hij bij UNIVEG aan de slag ging, was Theo Chief Financial Officer bij de Sara Lee Corporation (met standplaats in Chicago).

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.