Subsidievoorstel handelsmissie India toegekend

Plant Publicity Holland (PPH) heeft in samenwerking met de kwekers van vruchtbomen en vruchtboomonderstammen onlangs een subsidievoorstel voor een uitgaande handelsmissie naar India ingediend bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw&Innovatie. Het ministerie heeft het voorstel goedgekeurd en hiermee dus ook de subsidie voor deze handelsmissie toegekend.

Nieuwe markten

Het onderzoeken en bewerken van nieuwe markten past geheel in het beleid van PPH. Daarom is in overleg met de vruchtboomkwekers gekozen voor de handelsmissie naar India. Dit land met ruim 2 miljard inwoners is bij uitstek geschikt om de markt voor vruchtbomen te gaan verkennen. India consumeert veel fruit en de verwachting is dat er dan ook vraag is naar kwalitatief hoog uitgangsmateriaal. In het subsidievoorstel is voorafgaand aan de handelsmissie een marktonderzoek opgenomen. In een speciale bijeenkomst zal dit onderzoek worden gepresenteerd. In het voorstel is niet alleen ingezet op deelname door de telers van vruchtbomen en vruchtboomonderstammen, maar ketenbreed. Hierdoor kan ook door de verwerkings- en verpakkingsindustrie worden deelgenomen. Dit maakt deze handelsmissie voor zowel de deelnemers als voor de te bezoeken bedrijven extra interessant. De Handelsmissie zal in het najaar van 2012 plaatsvinden.

Kwaliteit uit Holland

Nederland profileert zich steeds vaker als producent van uitgangsmateriaal waarbij kwaliteit en virusvrij materiaal centraal staat. Door middel van het certificeringssysteem van de keuringsinstantie Naktuinbouw en het betrekken van gezond uitgangsmateriaal van de Vermeerderingstuinen Nederland wordt de kwaliteit ook gewaarborgd. Dit is een belangrijk onderdeel binnen de afzet van het vruchtboommateriaal. In het kader hiervan is een nieuwe brochure ‘Kwaliteit uit Holland’ door PPH en in samenwerking met het vak uitgebracht. Deze brochure wordt in digitale vorm aangeboden in de talen Nederlands, Duits, Engels en Russisch en kan op verzoek in gedrukte vorm tegen kostprijs worden opgevraagd.

Voor meer informatie over de handelsmissie en brochure kunt u contact opnemen met Helma van der Louw van Plant Publicity Holland, telefoonnummer 0172 - 21 75 50 email hvdlouw@pph.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.