Hoge productie en kwaliteit verwacht voor verse Peruaanse asperge


Het Peruvian Asparagus Importers Association (PAIA) laat weten dat Peru momenteel al 85% van de verwachtte productie voor 2011 heeft geproduceerd en dat ze verwachten dat het dit jaar sterk zal eindigen.
 
Walter Yager, PAIA CoChair East Coast en CEO bij Alpine Fresh: 'De productie is dit jaar onder andere gestegen vanwege onze uitbreiding naar de Canadese markt. Het nieuwe protocol van het USDA zorgt er voor dat de importeurs van PAIA de onbehandelde asperges via de Verenigde Staten naar Canada kunnen vervoeren. Hierdoor blijven de producten langer vers nadat ze bij de afnemer zijn aangekomen en er kan worden bespaard op de logistiekprijzen.' 
 
Chris Martin, PAIA CoChair West Coast en voorzitter van Gourmet Trading zegt: 'Onze toewijding aan ons vak uit zich in de focus op kwaliteit, een goede prijs en hoge voedingswaarde. Hierdoor kunnen we onze afnemers heerlijke witte, groene en paarse asperges bieden.'

De leden van PAIA verwachten dat de constante productie van kwalitatief goede Peruaanse asperges zal aanhouden tot het einde van het jaar.
 
In 2011/12 zal PAIA zich nog meer toespitsen op het promoten van de voordelen van verse asperges door middel van artikelen, advertenties, directe communicatie en deelname aan handelsevenementen. De vereniging verwacht dat de consumptie van, en vraag naar verse asperges, in 2011/12 zal toenemen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.