Vijf jaar cel voor invoer cocaïne in container ananas

Een 37-jarige man uit Suriname is donderdag door de rechtbank in Middelburg conform de eis veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. De rechtbank acht de man schuldig aan betrokkenheid bij de invoer van veertig kilo cocaïne op 30 augustus 2010. Dit meldt HV Zeeland.
 
Een 64-jarige Souburger is voor zijn aandeel in de smokkel eind vorig jaar conform de eis al veroordeeld tot eveneens vijf jaar cel. De cocaïne was verstopt in een partij ananas. De rechtbank stelt dat de man betrokken is geweest bij het transport van de ananas en dus ook moet hebben geweten van de cocaïne.

De verklaring van de Souburger destijds was dat hij in een opwelling via internet een partij ananas uit Equador wilde importeren om die hier te verkopen. Verstand van fruit had hij niet, hoe het fruit moest worden behandeld en opgeslagen ook niet en de verkoop was evenmin geregeld. Ene 'Steve' zou dat regelen. Eind augustus arriveerde de container met ananas in Antwerpen.
 
Een Middelburgs transportbedrijf die de container zou ophalen, vertrouwde het zaakje niet en seinde de politie in. Die hield de boel scherp in de gaten en toen de container in een loods op de Waldammeweg in Middelburg werd geparkeerd en de Souburger werd aangehouden, bleek in de dubbele wand van de container 40 kilo cocaïne met een straatwaarde van enkele miljoenen te zitten.

Op basis van de tekst 'Steve' en wat telefoonnummers kon de man uit Suriname worden getraceerd en werd hij op Schiphol aangehouden.

Bron: HV Zeeland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.