Stijging van 13% in kiwiproductie Noordelijk halfrond


Het wordt een uitdagend jaar voor de Chileense kiwisector, voornamelijk dankzij de voorspelde toename in de productie in Italië, Chili's grootste concurrent, in de eerste maanden van het Chileense seizoen. Desondanks denkt Oscar Villegas, voorzitter van het Kiwi Comité, dat de situatie ten positieve gekeerd kan worden wanneer de industrie samenwerkt en leert van de fouten van een paar jaar geleden toen zich een soortgelijke situatie voordeed. 

Naar verwachting zal de productie in het Noordelijk halfrond stijgen met 13%. Vooral de Italiaanse productie groeit met een stijging van 12%. Villegas vindt het belangrijk om deze getallen als exportland in het achterhoofd te houden, 55% van de geproduceerde kiwi's gaat naar Europa. 'Het is belangrijk dat we onze verzendingen gedurende de eerste periode van het seizoen (april en mei) verspreiden om vervolgens te wachten tot dit verkocht is, zodat we daarna grote hoeveelheden van onze kiwi's kunnen verkopen wanneer de concurrentie minder is.' 

Het overschot aan Chileense kiwi's aan het begin van het seizoen vertaalt zich naar dalende prijzen en fruit dat te lang gekoeld wordt bewaard en dus niet in optimale conditie is wanneer het wordt verkocht.

Villegas voegt daar aan toe: 'We moeten goed op Europa letten. De voorraad kiwi's in Europa in april 2012, bepaalt hoe wij onze commerciële strategie vaststellen. Als de consumptie hoog is, dan is de voorraad laag en dan hebben wij een normaal seizoen, net als vorig jaar. Als dat niet het geval is, en dat is nogal waarschijnlijk, kijkende naar de economische situatie in Europa, dan zitten wij hier met een grote voorraad. Het blijft een lastige situatie, maar als we zorgen dat we alles op een rijtje hebben, dan kunnen we voorzorgsmaatregelen treffen.'

Bron: Chilean Kiwi Committee

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.