onder meer Eurofresh en Rexburg

Amerikaanse teeltbedrijven zoeken productiemedewerkers in gevangenis

In Nederland kun je het je nog niet voorstellen, maar in de Verenigde Staten zoeken de telers hun arbeidskrachten tegenwoordig binnen de gevangenispoorten. Statistieken zijn niet bekend, maar met name in het westen van de States worden de gevangenen veel ingezet. Zo is HRM-manager Debbie Hammond van Rexburg uit Idaho erg enthousiast over de gevangenen die voor hen aardappelen verpakken. Het bedrijf werkt al tien jaar met ze samen. Ze komen uit een werkkamp van de Sint-Anthony gevangenis op 12 mijl afstand en maken zo'n 20% van het personeelsbestand uit.

Ook tomatenteeltbedrijf Eurofresh heeft ongeveer 200 gevangenen als werknemers. Toch ziet Mike Gempler van de Washington Appel Growers geen grote toekomst in de medewerkers uit het gevang. "Er zijn in Washington minder dan 300 gevangenen beschikbaar en er zijn duizenden werknemers nodig."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.