RZ Afrisem presenteert eerste hybride groenterassen voor Afrika

Op haar demoveld in Tanzania presenteert RZ Afrisem op dit moment de eerste auberginerassen die speciaal zijn ontwikkeld voor de Afrikaanse markt. Vanwege dit unieke feit werd RZ Afrisem - een samenwerking tussen veredelingsbedrijven Rijk Zwaan en East West Seeds – onlangs bezocht door een delegatie van AGRA (Alliance for a Green Revolution in Africa).Voor Afrikaanse telers vond tot voor kort nog vrijwel geen specifieke veredeling van groenterassen plaats. Door commerciële hybriderassen te ontwikkelen met verbeterde eigenschappen voor tropisch Afrika, brengt RZ Afrisem hier verandering in. De nieuw ontwikkelde rassen hebben een hogere productie en betere ziekteresistenties dan de traditioneel in tropisch Afrika geteelde rassen. Nu de eerste hybriden van Afrikaanse aubergine een feit zijn, is de volgende stap om hier zaad van te vermeerderen.

Mogelijkheden zichtbaar maken

Het demoveld van RZ Afrisem is op dit moment opengesteld voor alle geïnteresseerde groentetelers. Op het demoveld wordt niet alleen aandacht besteed aan de verbeterde rassen, er worden ook demonstraties gegeven van verschillende teelttechnieken. Door de huidige situatie met de nieuwe mogelijkheden te vergelijken, zien telers hoe ze hun eigen teelt naar een hoger plan kunnen tillen. Het doel van RZ Afrisem is om de Afrikaanse telers uiteindelijk een betere kans op een goed bestaan te geven.Op 19 november werd het demoveld van RZ Afrisem bezocht door de president van AGRA, een stichting die zich richt op ondersteuning van de Afrikaanse landbouw. Omdat de activiteiten van AGRA veel raakvlakken hebben met die van RZ Afrisem, bezocht president Dr. Namanga eerder al het hoofdkantoor van Rijk Zwaan in De Lier. In Tanzania toonde hij zich zeer onder de indruk van de activiteiten en concrete resultaten van RZ Afrisem. Bekeken wordt op welke manieren RZ Afrisem en AGRA in de toekomst nauwer kunnen samenwerken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.