Tonny Hooijmans van H&S Trading:

"Hele goede vraag naar champignons"

Tholen - Terwijl de meeste groenteprijzen niet om over naar huis te schrijven zijn, verloopt de verkoop van champignons momenteel goed. "Er is heel veel vraag en de prijzen zijn goed. De vraag ligt op een stuk hoger niveau dan vorig jaar", zegt Tonny Hooijmans van H&S Trading uit Liessel. "Zo kunnen de champignontelers ook geld verdienen. De binnenlandse aanvoer is goed, maar de buitenlandse aanvoer lijkt wat achter te blijven."

De verkoopprijzen van zowel de fijne, middel- als reuzesortering ligt rond de 2 euro per kilo. De kastanjes en oesterzwammen noteren met respectievelijk een kiloprijs van 1,60 en 3 euro per kilo een normaal prijsniveau. "Maar als de prijzen van witte champignons goed zijn, volgt de rest vanzelf", zegt Tonny. "Ik verwacht de komende weken dan ook een champignontekort en de klanten zullen wellicht met wat kleinere volumes genoegen moeten nemen."Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.