Exportcijfers uien fors hoger na correctie automatiseringsfout

Gisteren publiceerden we dat de export van uien dit seizoen op een fors hoger niveau ligt dan tot dusver bekend is gemaakt. Door een automatiseringsfout bij het KCB was een deel van de uitvoer niet meegenomen in de exportregistratie. Dit leidde met name voor uien tot registratie van te lage exporthoeveelheden dit jaar. KCB heeft de fout inmiddels hersteld.

De correctie betreft een hoeveelheid van 51 miljoen kg uien. Door de incomplete registratie leek het of de export in het seizoen 2011/12 t/m week 44 een achterstand had van 34 miljoen kg uien ten opzichte van het seizoen 2010/11. Nu blijkt dat er in werkelijkheid 17 miljoen kg meer is uitgevoerd. Meer informatie over de correctie is verkrijgbaar bij het KCB (dhr. M. Waasdorp, tel. 070-3088000 of e-mail m.waasdorp@kcb.nl ).

Dit seizoen is in de periode 11 juli t/m 11 november ruim 329 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. Dat is 17 miljoen kg meer dan vorig jaar in dezelfde periode, blijkt uit de gecorrigeerde exportcijfers van PT/KCB. In week 45 (7 t/m 11 november) ging ruim 23 miljoen kg Nederlandse uien de grens over. De grootste afnemers waren Ivoorkust, Senegal, Mauritanië, de Dominicaanse Republiek en het Verenigd Koninkrijk.Klik hier voor de gecorrigeerde exportcijfers


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.