Eerste asperges verkocht bij ZON

Donderdag 8 december zijn de eerste asperges van het nieuwe seizoen via de klok van ZON verkocht. De gerealiseerde prijs voor de eerste twee kistjes AA X-wit I-S bedroeg €27,50 per kilo. De eerste kistjes werden gekocht door commissionair Ger Hensen voor de firma HANOS. De teler was Peter Haenen uit Venlo.


Commissionair Ger Hensen (r) samen met veilingmeester Pim in ’t Zandt (l).


De teler van de eerste asperges teelt de asperges aanmerkelijk vroeg. De kasproductie van asperges loopt door tot aan de start van het vollegrondsseizoen. ZON verwacht dat tot die tijd een beperkte hoeveelheid asperges voor de klok van ZON zal komen.

ZON is de grootste aanbieder van verse kwaliteitsasperges op de Europese markt. Onder het Kwaliteitslabel Nederlandse Asperges worden de asperges op maat geleverd, in elke gewenste consumentenverpakking, geschild of ongeschild. In het reguliere seizoen heeft HANOS sinds 2010 ook het onderscheidende concept Witgoud Asperges van ZON in het pakket.

HANOS is een totaalgroothandel met achttien vestigingen verspreid over Nederland en België. HANOS bezorgt in Nederland, België en Duitsland en heeft het gehele logistieke traject in eigen beheer.

De filosofie van HANOS is heel eenvoudig: HANOS staat voor betaalbare kwaliteit in de breedste zin van het woord en in alle opzichten voor foodprofessionals. Doordat de HANOS inkopers alle marktontwikkelingen op de voet volgen, ontdekt u de laatste marktontwikkelingen in onze vestigingen. Want het zijn de innovatieve en exclusieve producten tegen scherpe prijzen, die HANOS onderscheidt van haar concurrenten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.