Costa Rica gebruikt veel pesticiden


Costa Rica importeerde afgelopen jaar 13,871 ton aan pesticiden. Experts noemen dit alarmerend hoog. Een onderzoek van de Universidad Nacional’s Institute for Studies on Toxic Substances (IRET) stelt dat het land het hoogste pesticide niveau per hectare ter wereld heeft.

Het rapport vertelt dat de import van ingrediënten voor pesticiden in het land in 2008-2010 varieerde tussen de 12.000 en 14.000 ton. Volgens onderzoekers is het trage tempo waarin deze niveaus worden teruggebracht te wijten aan de complexe verandering die vereist is voor het ontwikkelen van meer milieuvriendelijke productie. 

Minister van Landbouw en Veeteelt, Gloria Abraham, erkende dat dit een zorgwekkende zaak is maar stelde wel dat de getallen uit het onderzoek niet in overeenstemming waren met de data van de nationale fytosanitaire dienst.

Abraham zei dat de locatie van Costa Rica in een tropisch gebied met een hoge luchtvochtigheid er voor zorgde dat de gewassen extra veel risico liepen op plagen en ziekten. 

Bron: www.freshfruitportal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.