Roemenië produceert veel groenten vergeleken met andere Europese landen

Roemenië – Roemenië oogstte afgelopen jaar ongeveer 2,4 mln ton aan groenten. Dat is iets minder dan in 2009 toen er 2,7 mln ton werd geoogst en ook iets minder dan de verwachtingen voor dit jaar die ook weer 2,7 mln ton bedragen, zo geeft data van het European Statistics Office (Eurostat) aan.

Binnen Europa was het land een van de grootste groenteproducenten. Italië was de grootste met 13,9 mln ton aan geoogste groenten. Frankrijk, Nederland en Polen volgden. 

De jaarlijkse veranderingen in de productie sinds 2000 in Roemenië geven een piek weer in 2003 (4,7 mln ton) en een dieptepunt in 2007 (2,1 mln ton). 

Roemenië oogstte vorig jaar 414.000 ton tomaten en dit zal dit jaar naar verwachting stijgen tot 500.000 ton volgens Eurostat. In vergelijking met landen als Italië, Spanje, Griekenland en Portugal scoorden ze laag. Italië oogstte in 2010 al 6 mln ton tomaten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.