Te veel exporteurs is slecht voor knoflookmarkt

China – De Chinese knoflookmarkt lijkt te stabiliseren na een periode van dalende prijzen. Rauwe knoflook kost nu tussen de €0,11 en €0,15. De lagere prijzen waren het gevolg van telers die extra veel knoflook plantten na de hoge verkoopprijzen in voorgaande jaren. Dit zorgde er, samen met een goed groeiseizoen, voor dat er grote hoeveelheden van het product op de markt belandde. 

Een van de grootste problemen voor de knoflookindustrie op het moment is het feit dat veel knoflookbedrijven zijn begonnen met het exporteren van hun product. ‘Ze verkopen hun producten voor de kostprijs en soms zelfs lager. Hierdoor ontstaat er moordende concurrentie met een negatieve invloed op de markt. Sommige bedrijven verlagen hun verwerkingseisen om maar te kunnen concurreren. Dit is slechts voor zowel de importeurs als de exporteurs,’ zo vertelt Cathie Sun, Marketing en Sales Director bij Jinxiang Huaguang import and export. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.