Mexicaanse avocadoproductie stijgt 12% in 2011-12

Mexico – Mexico’s avocadoproductie zal naar verwachting met 12% tot 1,25 mln ton, stijgen in 2011-12. Dit komt door een wisselend grote oogst, goede weersomstandigheden en fytosanitaire ongediertebestrijding. De Avocado Annual een uitgave van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA), gepubliceerd door Global Agricultural Information Network’s (GAIN), schat in dat het land dit jaar de export met 3% naar 330.000 MT zal verhogen. 

GAIN voorspelt een stijging van 10% dat de oppervlakte waarop avocado’s worden geteeld met 10% zal stijgen naar 138,000 hectares doordat de telers inspringen op de grote lokale en internationale vraag. 

Volgens het rapport verschillen de avocado-oogsten van 8-9MT/ha tot 14-15MT/ha, met een gemiddelde productiviteit van 9.1MT/ha. Het merendeel van de avocado’s is voor de binnenlandse markt bestemd. Deze binnenlandse consumptie zal dit marketingjaar naar verwachting 723,000 MT bedragen. Dit betekent een stijging van 16%. Het grootste deel van de export gaat naar de Verenigde Staten met 75%. Japan en Canada vormen ook grote afnemers met respectievelijk 10% en 7%. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.