groter en minder zout

Burger King lanceert nieuwe frites

Burger King gooit alle wapens in de strijd betreffende zijn Franse frietjes. Ze zijn nu dikker, knapperiger, heter en minder zout; fastfoodliefhebbers zijn positief.

“Ze zijn zacht en knapperig tegelijk!” volgens de 19-jarige Shantal Jackson uit Harlem die de frietjes bij een Burger King in Lower Manhatten op de proef stelde. “Ze smaken veel beter. Ik zou deze frietjes elke dag kunnen eten en de hele dag.” 

Bij smaaktesten komen de frietjes van McDonalds doorgaans het best uit de bus, maar nieuwkomers op de markt brengen daar verandering in. Zo introduceerde Wendy’s vorig jaar de ‘natuurlijke’ skin-on frietjes – frietjes met schil – en hebben ketens als Five Guys en Smashburgers de lat hoger gelegd met het toevoegen van speciale kruiden. 

De nieuwe frietjes van Burger King hebben een doorsnede die vergelijkbaar is met een potlood met dikte nr. 2 en hebben een laagje dat ze warm en knapperig houdt. Het zoutgehalte is teruggebracht, maar ondanks dat bevat een klein portie nog steeds zo’n 330 mg zout. Een groot verschil is echter dat bij dit nieuwe recept het zout over de frietjes gestrooid wordt, waar het vroeger in de frietjes verwerkt werd. Aangezien de frietjes gefrituurd worden in plantaardige olie zonder transvetten zijn ze helemaal cholesterolvrij. 

Bron: NY Daily news


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.