Resultaten voorraadinventarisatie aardappelen

VTA inventariseert jaarlijks 3 maal de aardappelvoorraad onder een vaste representatieve groep van haar leden. De VTA-leden vertegenwoordigen 40% van het Nederlandse consumptieaardappelareaal. De eerste inventarisatie van oogst 2011 met peildatum 15 november is uitgevoerd. Het areaal aardappelen was 2% kleiner dan het voorgaande jaar, de gemiddelde opbrengst per ha 6% groter. Dit resulteerde in een totale opbrengst die in 2011 3% groter was dan in 2010. De totale voorraad in absolute tonnen was op 15 november even groot als in 2010. De hoeveelheid vrije aardappelen 1% kleiner. Onder vrije aardappelen worden de aardappelen verstaan die op nog geen enkele manier zijn vastgelegd. Meeleveraardappelen vallen dus buiten de vrije aardappelen.

Uit de meting mag worden geconcludeerd dat er de afgelopen maanden ontzettend hard aan de voorraad aardappelen is getrokken. De grotere hoofdoogst is in de periode tot en met half november geheel afgeleverd. Dit biedt perspectief voor een positieve prijsontwikkeling in het resterende afzetseizoen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.