druivenexport neemt flink toe

China gaat 46% meer peren importeren door overeenkomst met België

De Chinese appelproductie komt voor seizoen 2011/12 naar verwachting op 35 miljoen ton. Dit is 5% meer dan vorig jaar. De meeste telers laten weten een grotere oogst te hebben. Het areaal is ook 3% gegroeid in vergelijking met vorig jaar en telet 2.2 miljoen hectare. De uitbreiding van het areaal vindt voornamelijk plaats in de westelijke provincies Shaanxi, Gansu, Xinjiang and Ningxia, waar het land geschikt is voor de teelt en de arbeidskosten in vergelijking met de oostelijke provincies goedkoop zijn. In de oostelijke provincies kiest men steeds meer voor de meer winstgevende producten als kersen.

Van de totale appelproductie bestaat 70% uit Fuji appelen, de overige 30% zijn van de rassen Guoguang, Gala, Red Delicious, Qingguan, en Meiba.

China verwacht 80.000 ton appelen te importeren in seizoen 2011/12. Deze appelen komen vooral uit Chili en de Verenigde Staten. De export zal ook iets toenemen, omdat de vraag naar appelen van een lagere klasse toeneemt. Deze appelen komen voornamelijk uit Rusland en de Zuidoost-Aziatische landen.

peren

De perenproductie komt voor seizoen 2011/12 naar verwachting op 15.6 miljoen ton. Dit is 4% meer dan de 15 miljoen ton van vorig jaar. De grotere productie is met name te danken aan het gunstige weer in de belangrijkste productiegebieden. Het areaal is zelfs iets afgenomen tot 1.05 miljoen hectare. Ook in deze teelt ziet men een overschakeling naar meer winstgevende fruitsoorten zoals druiven, kersen en nectarines. De perenrassen die worden geteeld zijn Su pear, Ya pear, Snow pear, Jianbai, Cuiguan, Fengshui, Golden pear, Nanguo en Fragrant pear.

De import van peren groeit flink na de overeenkomst met België. Men verwacht in seizoen 2011/12 46% meer peren te importeren dan vorig jaar. De export van peren zaal 5% afnemen. De huidige exportprijs staat op $675 per ton, een stijging van 20% in vergelijking met vorig jaar.

druiven

Er worden voor de druivenproductie in seizoen 2011/12 een stijging van 8% in vergelijking met vorig jaar verwacht. Dit is met name te danken aan de stijging van het areaal, met 9% tot 600.000 hectare. De uitbreiding vindt voornamelijk plaats in de provincies Xinjiang, Hebei, Zhejiang, Gansu, Shaanxi, en Guangxi. Ook wordt een deel van de druiven in kassen geteeld.

China verwacht in seizoen 2011/12 27% meer druiven te importeren, vanwege de sterke vraag buiten het eigen seizoen. Gedurende het nieuwjaarsfeest zijn er druiven beschikbaar vanuit het zuidelijk halfrond. Chili blijft de belangrijkste exporteur naar China, gevolgd door de VS en Peru. De export zal in seizoen 2011/12 30% toenemen, voornamelijk door de sterke vraag vanuit Rusland en naburige Aziatische landen, en de verbeterde kwaliteit, productie, koelopslag en distributiesysteem.

bron: ASDA report China Fresh Decidious Fruit Annual


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.