Special jaaroverzicht maart I

Oubelkas schrijft boek. De Feijter AGF schrijft historie


In maart verscheen het bizarre verhaal van voormalig Zwaardfruit-medewerker Joseph Oubelkas in boekvorm. In juni 2009 kwam Joseph Oubelkas eindelijk vrij, na 4½ jaar onschuldig in een Marokkaanse gevangenis gezeten te hebben. Eind december 2004 reisde hij voor de firma Zwaardfruit naar Marokko om daar kwaliteitscontroles uit te voeren in pakstations van citrusvruchten. De dag voor hij weer terug naar huis zou vliegen, 23 december 2004, viel de Marokkaanse douane één van die pakstations binnen en vond daar een hoeveelheid hasj.


Op 2 maart blikte Renaat Kuipers van Veiling Haspengouw op deze site terug op de ontvangst van de eerste Belgische appelen op de Indiase markt. Op 26 januari 2011 vertrok de eerste container met appelen van Veiling Haspengouw naar India. Op 22 februari kwam de koelcontainer aan in Azië en hij werd op 23 februari 2011 vrijgegeven voor verkoop. Hiermee werden de eerste appelen uit Haspengouw te koop aangeboden op Indiase bodem.


Begin maart startte Combivliet met de bouwvoorbereiding Agriport A7 van hun bedrijf in het plangebied Agriport in de Wieringermeer. Zij kocht afgelopen najaar een kavel. Deze kavel van ruim 123 hectare is in februari voorzien van nieuwe drainage en wordt nu in zijn geheel geëgaliseerd. Daarbij wordt ook de grond die vrijkomt bij het graven van nieuwe sloten en waterberging op de kavel verwerkt. In totaal wordt er meer dan 150.000 m3 grond verwerkt op de kavel.


In die week gaf Vroegop-Windig aan te starten met een wekelijkse biologische markt. Elke donderdag kunnen ondernemers bij de vestiging op het Food Center Amsterdam tussen 06.30 en 13.00 uur nader kennismaken met het uitgebreide assortiment. Naast een compleet regulier assortiment wordt ook een volwaardig assortiment biologische AGF aangeboden, dat nu al uit meer dan 70 producten bestaat


In de kas van Deliscious in Beesel is een bijzonder experiment gaande. Men is bezig met het experimenteren met slaplanten. Mark Delissen van het bedrijf Deliscious geeft aan dat planten door LED een constante kwaliteit hebben. LED-verlichting op recept; de resultaten overtreffen de verwachting.

De douane heeft begin maart in Blerick een grote cocaïnevangst gedaan. In een container bij een bedrijf aan de Venrayseweg is ruim 50 kg cocaïne aangetroffen. De drugs werd aangetroffen in de container die gevuld was met mango`s. Het pakket lag in het fruit dat vanuit Zuid-Amerika naar Nederland was verscheept.


De beursgenoteerde voedingsgroep PinguinLutosa uit Westrozebeke nam medio maart branchegenoot Scana Noliko uit Bree voor 155 miljoen euro over. Hij krijgt daarvoor de financiële steun van de Gimv. Die was al grotendeels eigenaar van Scana Noliko en wordt nu een belangrijk aandeelhouder van de groep rond zakenman Hein Deprez.


Ook maakten we medio maart een reportage bij De Feijter AGF. De grootste AGF-specialist van Nederland is al 100 jaar actief op dezelfde locatie. Volgens eigenaar Jeroen de Feijter heeft de winkel een perfecte ligging en komen klanten vooral uit de buurt. De Feijter levert ook aan zo’n 250 horecagelegenheden.

De directie van Banken Champignons nam zondag 13 maart jl. kennis van het onverwacht en veel te jong overlijden van haar geliefde collega Wim Schamp. Wim is 42 jaar geworden. "In Wim verliezen we niet alleen een fijne collega maar ook een vriend! Hij werkte meer dan 16 ½ jaar bij ons familiebedrijf", schreef het bedrijf op deze website.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.