Ministerie SZW stopt omstreden campagne aspergeteelt

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stopt per direct met de omstreden advertentiecampagne tegen uitbuiting van werknemers. Het departement heeft dat laten weten aan LTO Nederland. De advertentie, die oproept misstanden met agrarisch personeel te melden en refereert aan 'slavernij', stond zaterdag onder meer in Nieuwe Oogst. Veel agrariërs reageerden geschokt en LTO Nederland sprak haar ongenoegen uit over de toon en de manier van campagne voeren.Een woordvoerder van het ministerie heeft LTO nu laten weten 'dat dit zo niet had gemoeten'. De campagne is met directe ingang stilgezet. Daarbij is overigens niet te garanderen dat alle reeds uitgezette advertenties tijdig teruggehaald kunnen worden.

FairWork

LTO is blij met de stap van het ministerie van SZW. Een goede ontwikkeling is bovendien dat FairWork, de organisatie die betrokken is bij de campagne, met LTO in gesprek wil. De uitnodiging daartoe grijpt FairWork 'met beide handen aan'.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.