Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joop Bonnet van aardappelgroothandel A.C. Loogman:

"Markt tafelaardappelen heeft dieptepunt gehad"



Tholen - De prijzen voor de aardappelen liggen al een tijd op een laag niveau. "Met de prijzen voor de industrie-aardappelen is het nog steeds helemaal niks, maar de prijzen van de tafelaardappelen kruipen voorzichtig uit het dal", vertelt Joop Bonnet van de Amsterdamse aardappelgroothandel A.C. Loogman. "Het prijsniveau zat lang onder de 6 euro, maar inmiddels liggen de prijzen boven de 7 euro."



"Het dieptepunt hebben we gehad en de markt wordt iets vriendelijker", concludeert Joop. De handelaar verwacht geen gigantische oplevingen meer dit seizoen. "Ik schat in dat de prijs van de tafel- en exportaardappelen tussen de 6 en 9 euro blijft zitten. Als de prijs er maar niet onderduikt, want er moet natuurlijk nog wel een beetje verdiend worden dit seizoen."



"De belangrijkste exportmarkten zijn momenteel Afrika en de Overzeese gebieden. Ook trekt de vraag van de landen om ons heen iets aan. Oost-Europa is nog niet echt aan de markt, al komt er nu wat vraag naar goede kwaliteit aardappelen voor de feestdagen, maar daarin hebben we ook concurrentie van de Franse aardappelen", zegt Joop.



Een opleving in de binnenlandse verkoop richting de kerstdagen, valt volgens Joop niet te verwachten. "Het zijn niet echt aardappeldagen." Ook echte trends in de aardappelverkoop vallen er volgens de handelaren niet echt te signaleren. "Dat is eigenlijk al jaren hetzelfde. Nieuwe rassen komen er op het moment niet bij en iedere retailer probeert zijn eigen ras te profileren om boven de bulk uit te steken."



Voor meer informatie:
A.C. Loogman & Zn. B.V.
Food Center Amsterdam
Jan van Galenstraat 4
1051 KM Amsterdam
Tel. +31-(0)20-6823573
Fax +31-(0)20-6823560
info@acloogman.nl
www.acloogman.nl