Ernstige crisis op groentenmarkt veroorzaakt door overschrijding import uit Marokko

Spaanse markt overspoeld door tomaten uit Marokko

Tholen - Spaanse telers en exporteurs dringen aan om noodzakelijke maatregelen te nemen om de ineenstorting te voorkomen van de Europese markten. 

Het Spaanse FEPEX, de federatie van telers en producenten, stelt de houding van Marokko opnieuw aan de kaak wegens overtreding van de bestaande associatieovereenkomst met de Europese Unie voor de vastgelegde volumes en heffingen voor de import van tomaten. In november werden, vastgesteld door grenscontroles van de Europese Commissie, door Marokko rond de 38.000 ton tomaten naar de EU verzonden. Dat is 37% meer dan de toegestane hoeveelheid.

De FEPEX herinnert eraan dat Marokko ook in oktober de overeenkomst geschonden heeft. Marokko heeft in oktober ongeveer 23.335 ton tomaten naar de EU verscheept, terwijl het vastgestelde volume voor die maand 10.600 ton was, wat een overschrijding is van 120%.

Bron: Fepex

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.