Roemenië :

Consumptie van tomaten afgelopen vijf jaar verdubbeld

De consumptie van verse tomaten in Roemenië bedroeg in 2009 22kg per persoon, dat is 8% minder dan in 2008. Toch is de consumptie van tomaten in de periode tussen 2005 en 2009 zo goed als verdubbeld, zo is te lezen in de data van de European Commission Statistics Service (Eurostat).Ferenc Farkas, Country Business Manager bij Syngenta in de Danubia regio, vertelt hoe dit kan. Volgens hem is deze groei vooral te danken aan de snelle ontwikkeling van moderne handelssystemen in Roemenië. Hierdoor kan de consument nu ook tomaten kopen in de maanden dat er weinig tot geen locale producten beschikbaar zijn. In deze maanden wordt 60 tot 70% van de aangeboden tomaten geïmporteerd.

Daarnaast zijn de data aangaande de consumptie vandaag de dag beter betrouwbaar, aangezien de informatie rechtstreeks uit de handelssector afkomstig is. In het verleden kochten de Roemenen hun tomaten en andere groenten vaak op lokale markten in plaats van in de supermarkt.

Bron: Tomatoes Today, Syngenta Seeds


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.