Goede aardappeloogst Duitse Thüringen

Erfurt – De Duitse deelstaat Thüringen had dit jaar een goede aardappeloogst, zo laat het Bureau voor de Statistiek in Thüringen weten. Het droge voorjaar veroorzaakte weliswaar een verminderde knolaanzet, maar dit werd gecompenseerd door de neerslag die later in het jaar viel. De neerslaghoeveelheden zorgden namelijk voor een goede groei en daardoor voor een goede oogst. Een deel van de oogst bestond ook uit extra grote aardappels.

De aardappeloogst lag dit jaar op 41,9 ton per hectare. Dat is 4,9 ton (13,2%) meer dan de opbrengst van vorig jaar (37,0 ton per hectare) en zo’n 3,0 ton (7,6%) meer dan het langjarige gemiddelde tussen 2005 en 2010 (38,9 ton per hectare).

Het totale aardappelareaal in Thüringen bedroeg zo’n 2100 hectare waarop in totaal 87,8 duizend ton aardappels geoogst werden. Het areaal was vergeleken met vorig jaar met 7,3 hectare toegenomen (+0,3%) en de totale oogsthoeveelheid was 10,5 duizend ton hoger dan in 2010. Een stijging van 13,6%. 

Bron: proplanta.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.