Lipperland Konserven blij met uitstekende oogst boerenkool

Lage-Müssen – Het zeer vochtige weer in combinatie met matige warmte heeft namelijk met name de groei van boerenkool afgelopen zomer zeer goed gedaan. Boerenkool is er momenteel in overvloed. Het Duitse bedrijf Lipperland Konserven verwerkt dagelijks zo’n 100 ton. "Dit jaar zijn we al op 4 juli begonnen met de verwerking van boerenkool. Dat is zo’n 14 dagen eerder dan gebruikelijk", zegt Werner Neuhann, bedrijfsleider van Lipperland Konserven. De consumenten konden zich verheugen op een goede kwaliteit van de producten, de telers op goede oogsten. Verleden jaar was de oogst een stuk minder goed, wat vooral te maken had met slechte weersomstandigheden. 

Maar het weer is niet de enige factor die erg belangrijk is voor een goede oogstopbrengst. Ook de kennis en kunde van telers is hierbij van groot belang. "Dat heeft aan de ene kant te maken met hun ervaring en knowhow, en aan de andere kant met hun investeringen in moderne machines," zegt Neuhann. Zo’n 15 telers uit de omgeving hebben een contract met Lipperland Konserven. "Geen bedrijf ligt meer dan 20 kilometer bij ons vandaan. Daardoor zijn de af te leggen afstanden klein, wat de versheid van onze producten ten goede komt”, aldus Neuhann. Lippe is het grootste samenhangende teeltgebied van Europa. (Bron: lz.de)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.