Export Argentijnse bosbessen naar Europa stijgt 67% in week 47

De bosbessenverlading van Argentinië naar Europa is aanzienlijk gestegen in week 47, maar dit was nog niet genoeg om een daling van de Amerikaanse import te compenseren. Statistieken, die zijn vrijgegeven door het Argentijnse Blueberry Committee, laten bij de verschepingen naar Europa een stijging zien van 67% in één week (tot 323MT), maar de export naar de VS daalde met 42%, tot 645MT. In dezelfde periode vorig seizoen, daalde de export naar de VS slechts 27% (tot 975MT), hoewel de industrie eerder had voorspeld dat het totaal aan verladingen naar Noord-Amerika iets lager zou zijn in 2011-2012. Continentaal Europa behaalde de scherpste importpiek tijdens de week van 88%, terwijl de Britse export steeg met 59%. 

Aankomsten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Azië zullen naar verwachting dalen in de komende weken, terwijl lichte stijgingen zijn voorspeld voor het vasteland van Europa en Canada. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.