Pruimtomaten teruggeroepen vanwege salmonella

Productiebedrijf Front Row Produce, gevestigd in St. Louis, roept pruimtomaten terug, die mogelijk besmet zijn met salmonella. Front Row Produce zegt dat het gaat om tomaten geleverd door Rio Queen Citrus of Mission (Texas), die werden verdeeld onder retailers in Missouri en Illinois. Er zijn tot nu toe geen ziekten gemeld. Front Row Produce zegt dat de besmetting werd ontdekt na een steekproef van Rio Queen Citrus.

Vanaf donderdag zal er op de 10-ounceverpakkingen die verkocht worden in winkels een groene sticker met een zevencijferig nummer aan de onderkant kleven. Verpakkingen die de sticker niet bevatten, moeten als verdacht worden beschouwd en moeten worden teruggeroepen.

De pruimtomatenproductie van Rio Queen Citrus is opgeschort, terwijl de Food and Drug Administration en het bedrijf onderzoek doen naar de bron van het probleem. De meest voorkomende symptomen van salmonella zijn diarree, buikkrampen en koorts (binnen acht tot 72 uur na het eten van een besmet product). Het is levensbedreigend voor degenen met een wat verzwakt immuunsysteem. Salmonella-infecties kunnen ongeveer een week duren en er is vaak geen andere behandeling nodig dan het drinken van veel water en andere vloeistoffen. Soms worden antibiotica toegediend als de infectie zich verspreidt vanuit de darmen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.