China: Kwaliteit knoflook beste sinds jaren

Role 2003 is een in Boedapest gevestigd bedrijf dat Chinese agrarische producten importeert en exporteert. Het exporteert vooral zuivere witte knoflook en gewone witte knoflook. Alle knoflook komt uit Jinxiang in China, een regio die is gecertificeerd door de EU PGI. Role 2003 in Hongarije richt zich op de Europese markt, terwijl het Chinese kantoor (Qingdao Lemax Co., Ltd) de hele wereld als markt heeft. Sommige producten worden verkocht onder het eigen merk, maar Role 2003 verkoopt ook producten onder hun oorspronkelijke merk. 


Volgens statistieken is de export van Chinese knoflook met 20,4% gedaald ten opzichte van vorig jaar naar 83.600 ton. Role 2003 zegt het volgende over de situatie op de markt: “In de afgelopen maanden leek de export van knoflook niet zo positief, de prijzen waren lager dan vorig jaar. De meeste bedrijven die een grote knoflookvoorraad hadden, hebben in die periode verlies gedraaid. Dankzij het grote aanbod werd de markt onstabiel, maar het opvangen van grote marktschommelingen op de korte termijn is moeilijk.”

 
 
Kwaliteitscontrole is de hoogste prioriteit bij Role 2003. Alle telers zijn gecertificeerd en werken volgens internationale normen. “De kwaliteit van verse knoflook was in 2011 het best sinds jaren, maar veel leveranciers zijn met elkaar in strijd vooral op het gebied van prijzen, wat weer kwaliteitsverschillen tussen leveranciers oplevert,” aldus Role 2003. Het bedrijf wil het productieaantal opvoeren zodat aan de vraag van de klant volledig voldaan kan worden, maar staat er tegelijkertijd op de kwaliteit net zo hoog te houden als dit jaar.Role 2003 staat in februari volgend jaar op de fruitbeurs in Berlijn (Hal 26, B-22) en zal de komende tijd op meer beurzen aanwezig zijn. 

Voor meer informatie
Andrea Szalay
Role 2003
Tel: 0036 143 10 455
role@enternet.hu
www.importer.hu

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.