"John Kuper: "Richting feestdagen verwacht ik extra vraag"

Van de Watering gestart met import Franse sla

Tholen - Van de Watering uit Breda is gestart met de import van Franse sla. In het Zuid-Franse Raphele les Arles beschikt C. van de Watering & Zn. over dochterbedrijf La Cabanne du Soleil, waar de eigen productie van alternatieve slasoorten plaatsvindt. "De kop is eraf", zegt John Kuper. "Momenteel staat de markt nog wat onder druk, omdat er ook Spaanse, Italiaanse en Nederlandse sla uit kassen beschikbaar is, maar ik verwacht voor de komende feestdagen een aantrekkende vraag naar de verschillende slasoorten."

Het zwaartepunt bij van de Watering van de afzet van sla ligt volgens John overigens vaak niet rond de feestdagen, maar in de twee eerste maanden van het jaar, als het aanbod van sla in Nederland laag is en er voldoende geleverd kan worden van de eigen Zuid-Europese teeltgebieden. Van de Watering heeft voor de sla-aanvoer haar focus gelegd op de Franse aanvoer. Deze keuze is gebaseerd op basis van kwaliteit, maar ook om de kosten in de hand te houden.De kwaliteit van de Franse sla is volgens John goed. "Bij het begin hebben we nog te maken met de 'zachtere' soorten, maar dadelijk komen we in de variëteiten die meer winterklaar zijn." De weers- en teeltomstandigheden zijn goed geweest in Frankrijk. "Een week of drie geleden is er wel veel regen gevallen en ik heb gehoord dat dit tot schade heeft geleid, maar zelf hebben we daar gelukkig geen last van gehad."Voor meer informatie:
Van de Watering bv
Breda
Tel 076-525 45 00
www.watering.nl
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.