22.500 Indische kokosnoten overboord gegooid


Sri Lanka – Minister van Internationale Handel, Johnston Fernando, heeft in het parlement toegegeven dat 22,500 kokosnoten met een waarde van €4500,- afkomstig uit India zijn vernietigd door ze in zee te lozen. 

Aangezien er vorig jaar een gebrek aan kokosnoten op de Sri Lankaanse markt was, leek het slim om dit jaar maar vast wat extra kokosnoten in te slaan. Tegen de tijd dat de kokosnoten Sri Lanka hadden bereikt, was het tekort echter verdwenen en bij gebrek aan een betere oplossing werden de kokosnoten vervolgens in zee gegooid. 
 
De biecht was het gevolg van een kritische vraag van Dayasiri Jayasekara in het parlement. Jayasekara was benieuwd wie het besluit om de kokosnoten te vernietigen, had genomen.
 
Fernando antwoordde: ‘We doen dit altijd als er een tekort op de markt is, dan houden we de prijzen tenminste onder controle. Er was een tekort aan kokosnoten, daarom namen we deze beslissing. Maar ja, toen ze eenmaal in het land aankwamen, was het tekort verdwenen en konden we ze moeilijk alsnog op de markt brengen want dan zouden we onze lokale leveranciers alleen maar benadelen en dan worden we daar weer van beschuldigd.
 
Jayasekara vertelde Fernando vervolgens dat hij het een hilarische actie vond.
 
Chamal Rajapaksa, die het vraag- en antwoordspelletje geduldig had aangehoord, was het hier niet helemaal mee eens. Volgens hem had de minister de kokosnoten beter aan de arme bevolking kunnen geven in plaats van ze in zee te gooien. 

Bron: www.dailymirror.lk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.