Bedrijf beboet voor verkoop rotte producten

Verenigd Koninkrijk – Een producent van verse producten uit Bradford is beboet met £4,500 voor de verkoop van rotte AGF. Darbar Foods, uit Newport Place, Manningham, moest ook £4,494 betalen nadat zij hadden toegegeven dat er rotte groenten en fruit werden aangeboden die niet aan de kwaliteitseisen van Europese gemeenschap voldeden.
 
Eigenaar Sarfraz Ahmed, bekende schuld voor vijf gevallen van schending van de kwaliteitseisen van de Europese Gemeenschap met betrekking tot 18 soorten groenten en fruit waaronder granaatappels, komkommers, appels en sinaasappels. 

Caldwell vertelde dat de aanklacht het gevolg was van verschillende inspecties van het Horticultural Marketing Inspectorate (HMI) gedurende een periode van acht maanden vanaf juni 2010. 

Tijdens deze periode gaven de inspecteurs advies en richtlijnen zodat het bedrijf zichzelf kon verbeteren. Het HMI ondernam verschillende pogingen om goed samen te werken met de eigenaar en zijn werknemers door middel van vergaderingen, verbale waarschuwingen en officiële waarschuwingen. 

Hier werd niks mee gedaan en het was onacceptabel om dergelijke producten nog langer aan de consumenten aan te bieden. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.